نقره
نقره و خواص آن

همه چیز درباره فلز نقره و خواص آن

فلز نقره یا سیم یک عنصر شیمیایی با علامت Ag است که فلزی نرم، سفید رنگ و براق بوده و در بین تمام عناصر، بالاترین میزان رسانایی الکتریکی و در بین تمام فلزات بیشترین میزان رسانایی گرمایی را دارد. نقره در طبیعت هم به صورت خالص و هم به صورت آلیاژ طبیعی همراه با طلا و دیگر فلزات و هم در برخی سنگ‌های معدنی یافت می‌شود. بیشترین تولید نقره جهان به عنوان محصول جانبی از استخراج مس، نیکل، سرب و روی به دست می‌آید.

نقره یکی از فلزات گران‌بها به‌شمار می‌رود و خواص آن باعث بالا رفتن تقاضای استفاده شده است. بیشتر کاربردهایی که دارد نیز ناشی از قابلیت‌های آن به عنوان یک فلز گران‌بها و همچنین قابلیت رسانایی بالایش است. در سال‌های اخیر بیشترین مصرف نقره به ترتیب در بخش صنعت (به ویژه صنایع الکترونیک)، ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، تولید سکه و مدال، عکاسی و ساخت ظروف و لوازم غذاخوری بوده‌است.

از دیگر کاربردهای این فلز می‌توان به ساخت آینه و دوربین، به عنوان کاتالیزور فرآیندهای شیمیایی، ملغمه پرکردن دندان و ساخت برخی سازهای موسیقی اشاره کرد. ضمن اینکه سکه‌ها و شمش‌های نقره برای سرمایه‌گذاری و به عنوان پناه امن سرمایه به‌کار می‌روند.

مکزیک با ۴۵۰۰ تن بزرگ‌ترین تولیدکننده نقره جهان است و پرو و چین با اختلاف کمی پس از آن قرار می‌گیرند. در سال ۲۰۱۰ استرالیا، شیلی، بولیوی، آمریکا، لهستان، روسیه و آرژانتین به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا دهم تولید این فلز کاربردی قرار دارند.

نام نقره از کجا برگرفته شد؟

در گذشته از واژه سیم برای نامیدن این فلز استفاده می‌شد؛ سیم از واژه پارسی میانه asêm گرفته شده‌است. نام لاتین این فلز argentum است که از ریشه هند و اروپایی arg به معنی خاکستری یا درخشان می‌آید.

عیار فلز نقره چند است؟

عیار ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۲۵، ۹۵۰، ۹۵۸ و ۹۹۰ از جمله عیارهای مرسوم این فلز است که معروف‌ترین آن‎‌ها ۹۲۵ است که به آن نقره استرلینگ می‌گویند. نقره ۹۹۹ خالص‎‌ترین نوع است که به دلیل نرمی زیاد قابل استفاده در زیورآلات نیست.

نقره‌ها تولید کجا هستند؟

بیشتر نقره دنیا از معادن سنگ‌های مس، نیکل، سرب و روی در کشورهایی چون مکزیک، پرو، چین، استرالیا، شیلی و بولیوی به دست می‌آید.

کاربرد نقره در چه مواردی است؟

بیشتر کاربردهای این فلز به قابلیت‌های آن به عنوان یک فلز گران‌بها و همچنین توانایی رسانایی الکتریکی و گرمایی فوق‌العاده آن مربوط می‌شود. بیشترین کاربردی که دارد در صنعت به ویژه صنایع الکترونیک است زیرا مصرف آن در صنعت رو به افزایش است.

در گذشته مصرف نقره در عکاسی یکی از کاربردهای عمده این فلز را تشکیل می‌داد اما با ورود سیستم عکاسی دیجیتال در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته‌ است. استفاده از این فلز در عکاسی به صورت نیترات نقره و هالیدهای نقره است.

یکی از کاربردهای آن در بخش ظروف و لوازم غذاخوری در هندوستان بود که رفته رفته با کاهش چشمگیر تقاضا، مصرف آن هم کاهش یافت.

نقره همچنین به عنوان کاتالیزور فرایندهای شیمیایی نیز استفاده شده و در ساخت برخی ابزارهای جراحی نیز کاربرد دارد. ملغمه‌هایی (آمالگام) که در دندان‌پزشکی برای پر کردن دندان از آن‌ها استفاده می‌شود هم معمولاً ترکیبی از نقره و فلزهای دیگری همچون قلع و طلا با جیوه هستند. نقره در ساخت برخی سازهای بادی باکیفیت به ویژه فلوت‌ها، تولید آلیاژهای لحیم‌کاری و همچنین در راکتورهای هسته‌ای نیز کاربرد دارد.

آینه‌های معمولی با پوشاندن شیشه با لایه‌ای از آلومینیوم یا جیوه تولید می‌شوند اما آینه‌هایی که قدرت انعکاس بالایی دارند معمولاً با لایه‌ای از نقره در پشت آن‌ها ساخته می‌شوند که این هم یکی دیگر از کاربردهای این فلز است.

خواص فلز نقره برای  بدن

در ادامه تاثیر و خواص فلز نقره بر بدن را بررسی خواهیم کرد:

  •  تاثیر نقره در گردش خون انسان قابل توجه است و اغلب افراد آن را یک فلز آرامش بخش می‌دانند. افزایش گردش خون باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می‌شود و  استفاده از آن برای زنان و مردانی که دارای فشار خون بالا هستند توصیه می‌شود.
  • بهتر است مردان از انگشتر نقره و زنان از گردنبند نقره استفاده کنند.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های فلز نقره این است که این فلز دافع اشعه‌های الکترو مغناطیسی مضر تلفن‌های همراه و دیگر لوازم الکترونیکی می‌باشد.
  • استفاده از نقره اغلب برای افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف شده و افرادی که دارای استرس زیاد هستند پیشنهاد می‌شود.
  • ارتباط داشتن بیش از اندازه افراد با فن آوری در دنیای امروزی باعث ایجاد مشکلات جسمی و روانی بسیاری می‌شود. با خرید نقره می‌توان از این بیماری‌های روانی و جسمی پیشگیری نمود.
  • برخی پزشکان توصیه می‌کنند اشخاصی که دارای زخم معده و یا بیماری‌های معده هستند از طلا استفاده کنند و افرادی که عصبانی هستند و دارای خلق و خوی تند می‌باشند از فلز نقره استفاده کنند.
  • قرار دادن انگشتر نقره در انگشت چهارم دست راست یا چپ سبب حذف انرژی های زائد از بدن می‌شود.
  • پزشکان برای تقویت قلب توصیه می‌کنند که از انگشتر نقره در دست چپ استفاده شود.
  • داروهای پزشکی که در آنها نقره استفاده می‌شوند، دارای ویژگی‌های ضد باکتریایی گسترده بوده و بر خلاف آنتی بیوتیک‌ها سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن نخواهد شد.
  • در فرهنگ مردم چین از رنگ نقره به رنگ آرامش بخش و ضد استرس تعبیر می‌گردد.
  • فلز نقره در شکل گرفتن استخوان‌ها و بهبودی استخوان‌های افراد تاثیری مثبت دارد.
  • این فلز به فرم دهی و ترمیم پوست در افرادی که از آن استفاده می‌کنند کمک خواهد کرد.
  • فلز زینتی نقره دارای خاصیت ضد میکروبی بسیار پر قدرتی می‌باشد که برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، بهبود زخم‌ها و مراقبت از پوست مفید است.
  • خاصیت‌های نقره برای انسان‌ها از صدها ماده ضد عفونی کننده بیشتر است. فلز دارای موادی است که برای از بین بردن ۶۵۰ نوع میکروب موثر می‌باشد.
  • فلز نقره انرژی بدن را بیشتر می‌کند و در نهایت باعث می‌شود تا فرد حس شادابی و نیرومندی داشته باشد.
  • فلز نقره در با بردن تمرکز بسیار موثر است.
  • علاوه بر این نقره دارای خاصیت تنظیم کنندگی گرمای داخلی بدن می‌باشد و به گردش خون کمک می‌کند.
  • نقره باعث تحریک پوست نمی‌شود و خون را در گردش می‌اندازد. پوشیدن برخی لباس‌ها که دارای نقره و زیور آلات نقره هستند، مانند محافظی در برابر میکروب‌ها و باکتری‌های روزانه عمل می‌کنند.
  • نقره از راه پوست جذب بدن می‌شود و دارای اثر تسکین دهندگی درد می‌باشد از این رو یکی از محبوب‌ترین جواهرات می‌باشد.

مطالب بیشتر:خواص نقره برای بدن

سری اکسسوری‌های فلز نقره و شناسنامه دار را می‌توانید از برند ماربلین به صورت آنلاین یا حضوری (با تعیین وقت قبلی) تهیه کرده و استفاده نمایید و یا به عنوان هدیه به عزیزانتان تقدیم کنید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط