خواص نقره برای بدن
خواص نقره برای بدن

خواص نقره چیست و چه کاربردی دارد؟

نقره یک فلز بسیار قابل انعطاف است، به این معنی که می‌توان آن را به ورقه‌های نازک و بدون ترک خوردن یا خرد شدن مواد تبدیل کرد. یک استفاده جالب از نقره قابل انعطاف در صنعت تولید شیرینی‌های جنوب شرقی آسیا است، جایی که ورق‌های نقره خالص، ضخامت چند میکرومتر به عنوان پوششی برای شیرینی استفاده می‌شود و تقریباً 250 تن نقره سالانه به این روش خورده می‌شود.

همچنین هزاران سال است که نقره توسط انسان در جایگاه‌های مختلف مانند ظروف و یا زیورآلات استفاده می‌شود.

 

خواص نقره

نحوه کشف و نامگذاری نقره

  • نقره احتمالاً اولین بار پس از طلا و مس کشف شد. طلا و مس اغلب به عنوان عناصر آزاد در طبیعت شناخته می‌شوند و دارای رنگ‌های بسیار متمایز هستند و همین امر یافتن این فلزات را برای انسان‌های اولیه آسان می‌کند.
  • نقره همچنین به عنوان یک فلز آزاد ظاهر می‌شود اما بسیار کمتر از طلا یا مس است که در برهه‌ای از زمان، انسان‌ها استخراج نقره از سنگ معادن را انجام می‌دادند.
  • باستان شناسان (دانشمندانی که تمدن‌های باستان را مطالعه می‌کنند) اشیای نقره مربوط به حدود 3400 سال قبل از میلاد را در مصر پیدا کرده‌اند. نقاشی روی قدیمی‌ترین اهرام نشان داده شده است که مردان با فلز کار می‌کنند و احتمالاً از سنگ معدن آن، نقره استخراج می‌کنند.
  • سوابق نوشته شده از هند، این فلز را در حدود 900 سال قبل از میلاد توصیف می‌کند که هنگام ورود اروپایی‌ها، نقره در قاره آمریکا معمولاً مورد استفاده قرار می‌گرفت.
  • از این فلز به عنوان راهی برای پرداخت هزینه خریدها استفاده می‌شد.
  • معابد، کاخ‌ها و دیگر بناهای مهم را با فلز نقره تزئین می کردند.

مشخصات فیزیکی نقره

  • نقره فلزی نرم و سفید با سطح براق است.
  • شکل پذیرترین و قابل انعطاف‌ترین فلز است.
  • قابلیت کشیدن به سیم‌های نازک را نیز داراست.
  • گرما و برق را بهتر از هر عنصر دیگری هدایت می کند.
  • نور را به خوبی منعکس می‌کند.
  • نقطه ذوب نقره 961.5 درجه سانتیگراد (1762 درجه فارنهایت) و نقطه جوش آن حدود 2000 تا 2200 درجه سانتیگراد (3600 تا 4000 درجه فارنهایت) است.
  • چگالی آن 10.49 گرم در سانتی‌متر مکعب است.

خواص نقره از نظر شیمیایی

  • نقره یک فلز بسیار غیرفعال است.
  • در شرایط عادی با اکسیژن هوا واکنش نمی‌دهد اما به آرامی با ترکیبات گوگردی در هوا واکنش نشان می‌دهند و محصول این واکنش سولفید نقره (Ag 2 S) است که یک ترکیب سیاه است.
  • لکه‌ای که به مرور بر روی ظروف نقره و سایر اشیا پوشیده شده از نقره ایجاد می‌شود سولفید نقره است.
  • نقره به راحتی با آب، اسیدها یا بسیاری از ترکیبات دیگر واکنش نمی‌دهد و نمی‌سوزد مگر به عنوان پودر نقره این واکنش را نشان دهد.

استخراج نقره

سنگ معدن‌های غنی از نقره مدت‌ها پیش به دلیل استخراج از بین رفت و امروزه نقره معمولاً از سنگ معادن تهیه می‌شود که مقادیر بسیار کمی از فلز را در خود جای داده است. این مقادیر می‌تواند از حدود چند هزارم باشد.

این فلز معمولاً به عنوان محصول جانبی در کنار سایر فلزات استخراج می‌شود که پس از حذف فلز اولیه، زباله‌ها اغلب حاوی مقادیر کمی نقره هستند. این مواد زائد با مواد شیمیایی تصفیه می‌شوند سپس می‌توان نقره را با الکترولیز استخراج کرد (الکترولیز فرآیندی است که طی آن یک ترکیب با عبور جریان الکتریکی از آن شکسته می‌شود).

موارد استفاده و ترکیبات نقره

حدود 10 درصد از نقره تولید شده در ایالات متحده در سکه، جواهرات و کارهای هنری استفاده می‌شود. یکی از روش‌های استفاده از نقره در آلیاژهای طلا است زیرا برای سکه و جواهرات بسیار مطلوب است اما با این وجود افزودن نقره به طلا، آلیاژی را ایجاد می‌کند که بسیار مقاوم و ماندگارتر است.

حدود نیمی از نقره تولید شده در ایالات متحده برای تهیه فیلم عکاسی تهیه می‌شود. نقره خالص ابتدا به یک ترکیب کلرید نقره، برومید نقره یا یدید نقره تبدیل می‌شود سپس از این ترکیب برای ساخت فیلم عکاسی استفاده خواهد شد.

دومین کاربرد مهم نقره در تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی است که حدود 20 درصد از کل نقره تولید شده برای این منظور استفاده می‌شود چرا که نقره در واقع مطلوب‌ترین فلز برای تجهیزات الکتریکی است. جریان برق از طریق نقره به راحتی جریان می یابد اما با این وجود در بیشتر موارد از فلزاتی مانند مس یا آلومینیوم استفاده می‌شود زیرا قیمت کمتری دارند.

نقره خاصیت کاتالیزوری منحصر به فردی دارد و قادر است اتیلن را به اکسید اتیلن تبدیل کند. چندین ترکیب آلی را می‌توان از اکسید اتیلن سنتز کرد و این باعث می‌شود نقره در صنایع شیمیایی بسیار مفید باشد.

خواص نقره به عنوان ضد باکتریایی

نقره به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی و کاربرد در صنعت پزشکی شناخته شده است. این ماده به عنوان بخشی از لباس‌های خاص به منظور جلوگیری از انتشار باکتری‌ها و ایجاد بوهای نامطبوع استفاده می‌شود. نقره همچنین به منظور جلوگیری از رشد باکتری، در نوک انگشتان دستکش‌های مخصوص تولید شده وجود دارد.

خواص نقره

مطالب مرتبط: خواص سنگ عقیق سبز

اثرات سلامتی نقره

نقره عنصری ملایم سمی است. وقتی فلز یا ترکیبات آن روی پوست قرار می‌گیرد، می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های مایل به آبی شود که به نام آرژیریا یا آرگیروز شناخته می‌شود. تنفس در گرد و غبار نقره در طولانی مدت می‌تواند اثرات جدی سلامتی نیز داشته باشد.

تراکم نقره

نقره فلزی نجیب با تراکم بالا است که چیزی در حدود 10.5 گرم در سانتی متر مکعب می‌باشد که تراکم بالای نقره؛ تولید کردن سکه نقره جعلی را برای جعل کنندگان دشوار می‌کند. اگر اندازه سکه مناسب باشد اما از نقره ساخته نشده باشد، تشخیص آن از نظر وزن آسان است.

جواهرات اغلب با نقره استرلینگ ساخته می‌شوند که آلیاژی با 92.5٪ نقره خالص است و با سایر فلزات اساسی مانند مس، نیکل یا روی مخلوط شده است.

خواص نقره برای بدن

  • در واقع باید بدانید که میزان فواید و ضررهای نقره با یکدیگر قابل مقایسه نمی‌باشند و نمی‌توان ویژگی منفی خاصی را در رابطه با مصرف این فلز به عنوان خواص نقره بازگو نمود.
  • برای کاهش استرس، تندخویی و فشار عصبی می‌توان از نقره استفاده کرد.
  • به همراه داشتن انگشتر نقره گردش خون را بهبود بخشیده و فشار خون را کاهش می‌دهد.
  • برای مقابله با حملات قلبی، می‌توان از انگشتر نقره در دست چپ استفاده نمود.
  • برخی داروها دارای مقادیری از نقره هستند و بدون آن که سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند، بسیاری از باکتری‌ها و عفونت‌ها را از بین می‌برند.
  • رنگ سفید نقره باعث منعکس شدن حدود 90 درصد از نور دریافتی می‌شود و برخلاف طلا، این فلز تشعشعات نامناسبی ندارد. از همین رو نقره خاصیت آرامش بخشی داشته و استرس را نیز کاهش می‌دهد.
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.
keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط